امکانات ویژه: دارای ۲ کنتور آب و برق و گاز و تلفن
مقاله کوتاه
درخصوص ویلا کلنگی حرف هایی هست که باید بدونید ویلا کلنگی در نوشهر تقریباً عمر مفید ۳۰ سال عنوان شده و این متونه در شهرستانهای مختلف تغییراتی در عمر بنا داشته باشه یعنی اینکه مثال در شهرستان یزد عمر مفید یک ساختمان بیش از ۵۰ سال برسد یعنی ساختمان پس از ۵۰ سال کلنگی است . به همین صورت شهرستانهای دیگه مثل اصفهان یا تهران چون جای خشک و بدون رطوبت هستند این ساختمان ها قدمت بیشتری دارند ولی در مازندران به علت بارندگی زیاد رطوبت زیاد و سطح آب بالا این باعث میشه که در مازندران قدمت ساختمان ها کمتر عنوان بشه . در نوشهر قدمت ساختمان ها را به سی سال محاسبه میکنند و این رو در نظر بگیرید اگر سازهای محکم و با مهندسی خوب با مصالح خوب ساختمان داشته باشد میتوانیم این عمر بنا را در مازندران به بیش از ۴۰ سال درنظر بگیریم ملاک اصلی ساختمان این است چهره ساختمان کلنگی دیده نشود و به صورتی باشد که با ساختمان های جدید همخوانی داشته باشد ما در منطقهای داریم از این نوع بناهای قدیمی که در آن زمان نقشه قوی و مهندس قوی داشته و الان پس از بیست سال این ساختمان به سبک جدید دیده میشود پس ملاک اصلی در ساختمان های کلنگی به قدمت آنها نیست به متریال خوب به نقشه مهندسی خوب به معمار خوب به پیمانکار خوب بستگی دارد.
گردکل نوشهر
یکی از محله های قدیمی نوشهر است که شکل گیری نوشهر از آنجا آغاز شد
گردکل نوشهر یک محله کوچک بوده و از سالهای اول ساکنین آن منطقه گیلانی زبان بودند و کشاورزی می کردند .
نام گردکل . همان اسم رودخانه است . که معروف به رودخانه گردکل از قدیم این بوده.
این منطقه ۵ دهه گذشته یکی از اصلی ترین مناطق اصلی نوشهر به حساب می آمده و اکثر مردمانی که مهاجرت می کردند در آنجا اسکان پیدا می کردند. به مرور زمان خانه های این منطقه کهنه و به علت فشرده بودن تراکم و سازها این محله جزء ضعیف ترین منطقه های نوشهر شناخته شد.
اما در دو دهه ۸۰ و ۹۰ با تغییراتی که در ملک املاک رخ داد یعنی تورم و کم شدن زمین مخصوصا در مرکز شهر نوشهر آپارتمان سازها جهت سرمایه گذاری به این منطقه روی آوردند .( دلیل سرمایه گذاری:قیمت پایین زمینها بود) این باعث شد این منطقه چهره نو و خوبی بگیرد.
منطقه گردکل کوچه های قدیمی و با عقب نشینی زیاد دارد. شهرداری نوشهر با افزایش تراکم و وام ۴ درصد توانست اکثریت مردم را به نوسازی دعوت کند و ساکنین این.منطقه بیشتر راغب باشند که خانه های کلنگی را خراب و از طرح شهرداری استفاده کنند شهرداری نوشهر به منطقه گردکل حساسیت بیشتری نشان داد چون این منطقه در ۵۰ سال اخیر حداقل دو سال یک بار سیل سنگینی به خانه ها وارد میکرد و باعث شد شهرداری حریم رودخانه را از ساکنین خریداری و جاده کناره رودخانه گردکل را احداث نماید و شاه راهی در دل شهر شکل بگیرد .
شهر نوشهر به نو سازی این منطقه نیاز داشت. اولین طرح حاشیه نشین ها بودند که هر ساله در معرض خطر سیل رودخانه قرار داشتند. گردکل رودخانه ایی دارد که هر ساله در شهر نوشهر خسارت سنگین از سیل به بار می آورد بستر سازی نادرست علت اصلی این موضوع بود
در حال حاظر سال۹۹ پروژه بستر سیل بند ها ۹۰ درصد به تمام رسیده و تقریبا ۱۰ درصد ضلع جنوب به سمت کمربندی باقی مانده که در حال ساخت است . .... ۱۰ سالی می شود که از خسارت رودخانه در نوشهر خبری نیست ..گردکل از دو طرف به رودخانه متصل می باشد
شهرداری طرح خیابان ۳ کیلومتری به عرض ۱۵ متر در حاشیه رودخانه را در دستور کار خود قرار داد و حریم رودخانه را ۱۵متر اعلام کرد و اداره آبیاری هم موظف شد استعلام های رودخانه گردکل را ۱۵ متر اعلام نماید این کار باعث شد تمام حاشیه نشین ها ملک خود را به شهرداری بفروشند در حال حاظر ۴۰ درصد خریداری شده و ۶۰ درصد باقی مانده این پروژه به اتمام نرسیده پس از گذشت ۲۰ سال کسانی هستند ناراضی از فروش ملک به شهرداری بودند یعنی ملک ویلایی خود را داده اند و به آپارتمان ۷۰ متری بسنده کرداند و این موضوع ما بقی مالکان را به فکر فرو برد که از جایشان تکان نخورند.؟ شهردای هم در جواب گفت گذر پوست به دباغ خونه می افتد.! ادامه .... در آینده.
نوشته شده در تاریخ ۱۳۹۹/۸/۱۲
ابراهیم احمدی